Kafétreff med fokus på boliger

Valnesfjord nærmiljøutvalg inviterer til uformell prat på Søstrene Suse Bistro førstkommende torsdag. Denne gangen blir det særlig fokus på boligutvikling.

– Veksten i Valnesfjord blir hemmet av at boligutviklingen går for sakte. Gode krefter må slå seg sammen for å finne gode løsninger på denne utfordringen. Nå har Bodø Boligbyggelag nettopp solgt den siste av sine ti leiligheter i Togstoppet borettslag. Dette er et veldig godt tilskudd til boligmarkedet, men det trengs flere. Det sier Bror Myrvang, som har bolig som et fokusområde i Valnesfjord nærmiljøutvalg.

Han kjenner feltet godt fra sin tid som prosjektleder for bolystprosjektet «Nærmiljøutvalget som motor for lokalsamfunnsutvikling».

– Bolig er en real flaskehals. Nesten ukentlig får nærmiljøutvalget henvendelser fra folk som bor utenbygds og som er på jakt etter bolig å leie i bygda. Private aktører har tilført flere leieobjekter de senere år, og det er veldig verdifullt. Men leiemarkedet er på langt nær dekket. Vi ser også at eneboliger går fort og til god pris når de kommer i markedet, og håper det skal gi et puff til de som sitter med hus som av ulike grunner er blitt stående ubrukte. For utviklingen av bygda er det særlig viktig at husene brukes som helårsboliger. På den måten får vi flere innbyggere og kan trygge de servicetilbudene vi har, og kanskje få flere tilbud, sier Myrvang.

Han håper alle som har interesse av boligutvikling tar veien til bistroen, hvor representanter fra nærmiljøutvalget sitter fra kl. 19 til 21.

– Vi vil gjerne ha dialog med alt fra grunneiere og utbyggere til private huseiere og folk som er på husjakt. Vi håper også flere av de folkevalgte benytter den uformelle anledningen til å bli kjent med utfordringen og mulige løsninger, sier Myrvang.

Akkurat nå er det flere uker siden sist en bolig ble lagt ut.

– Det er stusslig å søke på finn.no etter eiendom til salgs i Valnesfjord, og uke etter uke få opp «Ingen treff akkurat nå». Det er fint at bygda er populær, men vi skulle så gjerne hatt et variert tilbud av boliger å tilby. Uten flere boliger får vi ikke utløst bygdas vekstpotensial, som utvilsomt er der, sier Bror Myrvang.

Bistroen er åpen som normalt for alle gjester denne kvelden.

Om du vil snakke med nærmiljøutvalget om andre saker enn bolig er du velkommen til det.

Comments are closed.