w

Personvernerklæring

Sist editert 14.08.2019
14.08.201913:12 Kay-Espen Pettersen

Personvernerklæring 

Under forklarer vi hvordan og hvorfor vi samler inn informasjon om våre besøkende og brukere. Brukernes tillit er viktig for oss, og vi er opptatt av å ivareta ditt personvern. 

  1. INNLEDENDE BESTEMMELSER

Denne personvernerklæringen gjelder for valnesfjord.no, og tilknyttede publikasjoner og tjenester. 

 

    2. DERFOR LAGRER VI INFORMASJON

Vi lagrer informasjon av flere grunner: 

  • For å kunne sende deg svar/informasjon  generelle henvendelser 
  • For at systemet skal kunne kjenne igjen brukerne vårefor å kunne bruke tjenestene 
  • Utvikle og forbedre våre tjenester gjennom å forstå hvordan de brukes 
  •  
  1. DETTE BRUKER VI IKKE INFORMASJONEN TIL

Informasjon du oppgir til oss blir kun lagret i våre systemer. Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker mer relevant informasjon og bedre tjenester. 

Tredjeparter (somGoogle Analytics ogFacebook Pixel) vil kunne hente ut IP-adresse og data basert på dine surfemønstre. Vi er pliktig å påse at disse tredjepartene behandler data i tråd med norsk regelverk. 

 

  1. SLIK SAMLES OPPLYSNINGENE INN

ANONYME OPPLYSNINGER 

Det blir loggført hvilke nettsider som er besøkt, tidspunkt, nettleser og fra hvilken IP-adresse besøket kommer fra.  

PERSONOPPLYSNINGER 

REGISTRERING VIA GOD-IDÉ-pOSTKASSEN 

Ved registrering via God-idé-postkassen lagrer vi for- og etternavn samt e-postadresser. 

Vi tilbyr også anonym henvendelse. I dette tilfelle samles personopplysningene ikke. 

REGISTRERING VIA KONTAKTSKJEMA 

Ved henvendelse via kontaktskjemaet vårt lagrer vi kun den informasjonen du selv oppgir. 

  1. INFORMASJON SOM LAGRES LOKALT

Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler til å lagre anonym identifikasjon lokalt i din nettleser. Disse brukes til å forbedre brukeropplevelsen. F. eks å huske skjemadata som er skrevet inn, slik at disse blir husket til senere bruk. 

Vi inkluderer også elementer fra tredjepartstjenester som f. eks Facebook, Linkedin, Twitter og Google+, som laster sine egne informasjonskapsler som lesere har på disse tjenestene fra før. 

5B. HVORDAN LAGRER VI DATAENE? 

  • Data lagres hos Valnesfjord nærmiljøutvalg sin underleverandør Cerpus, som har driftsmiljøet hos Blix Solutions i Oslo. Backup som er eldre enn 1 år, er også lagret offline, i brannsikker safe. Passord lagres krypteret.  

 

5C. HVOR LENGE LAGRER VI DATAENE? 

  • Data lagres så lenge nettsiden er i drift.  

 

  1. BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER / COOKIES

Personopplysninger vil bli lagret i vår database, behandlet og publisert i samsvar med bestemmelsene i personopplysningsloven, og slik det fremgår nedenfor. 

Sepersonopplysningslovenhos Lovdata. Mer om grunnleggende personvern, se «Hva er en personopplysning?» hos Datatilsynet. 

Når det gjelder samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), reguleres dette avekom-loven. 

 

  1. BEHANDLINGSANSVARLIG

Dine personopplysninger vil bli behandlet av Valnesfjord nærmiljøutvalg, som er behandlingsansvarlig, og våre IT-leverandører for det formål å levere tjenester og for å bedre tjenestene. 
 
Vi engasjerer dessuten noen ganger andre firmaer for å bidra til vår utvikling, og vi kan i slike tilfeller gi disse firmaene de opplysninger de trenger for å utføre dette. Dine personopplysninger vil for øvrig ikke utleveres til andre uten at du har gitt ditt samtykke, eller vi er rettslig forpliktet til utlevering. 

Dine personopplysninger lagres innenfor EU/EØS-området, og iht. norsk personvernlovgivning. 

  1. REGISTRERT PROFILDATA, INNSYN OG RETTING

Opplysningene du selv gir ved registrering (navn, epost etc.) og ved redigering av denne profil benyttes for å svare på din henvendelse, samt til analyse og til statistisk formål. 

  • Det er du selv som registrerer informasjonen i vår database. 
  • Du har rett til å be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og dersom de er uriktige eller ufullstendige, kan du få dem rettet, supplert eller slettet. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss. 
  • Du har rett til å be om å få dine personopplysninger slettet fra våre databaser. Dette imøtekommer vi så lenge tjenesten du vil slettes fra ikke har særegne krav og begrunnelser for å ta vare på dataene dine. 
  • Ved mistanke om grovt feilaktige opplysninger i brukerprofil kan vi slette dine personopplysninger uten nærmere saksgang. 

 

8B. DEN REGISTRERTES RETTIGHETER INKLUDERER OGSÅ 

  • Du har rett til å anmode om begrensning av behandlingen. 
  • Du har rett til å protestere på behandlingen. 
  • Du har rett til dataportabilitet. 
  • Du har rett til å klage til datatilsynet. 
  • Du har rett til når som helst å tilbakekalle ditt samtykke. 

 

  1. SLIK FORHINDRER DU AT INFORMASJONSKAPSLER LAGRES

Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner. 

Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige. 

For å unngå at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere javascript i nettleseren din. Javascript er imidlertid nødvendig for at mange grunnleggende funksjoner på nettsidene skal fungere. 

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formål, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect. 

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org. 

  1. KONTAKTINFORMASJON

Valnesfjord nærmiljøutvalg, org.nr. 912 543 889  

Postadresse: Valnesfjord nærmiljøutvalg ved Melanie Merz, Bringsliveien 80, 8215 Valnesfjord 
Telefon:  90246155 
Epost:     kontakt@valnesfjord.no