Flytte hit?

43_Valnesfjord_MK

Bringslifossen i Valnesfjord. Foto: Marion Klette

Valnesfjord ligger som et av tre sentre i Fauske kommune. Kommunen som ligger i Nordland fylke har omlag 9.500 innbyggere. Med vel 4 mil til fylkeshovedstaden Bodø og 1 mil til kommunesenteret Fauske, ligger Valnesfjord strategisk til, mellom flere store arbeidsmarkeder og arbeidsplasser i regionen. Gode offentlige kommunikasjoner, som stadig er under utbedring, gir mulighet for både en rural og urban livsstil. Bygda fremstår for mange som en landligperle med gode boforhold og rikt kulturliv. Her er det gode oppvekstsvilkår, med fokus på inkludering, nærmiljøutvalget stiller med velkomstkomite for nye tilflyttere. Nye innbyggere ønskes hjertelig velkommen!

Bygdas skriftlige og historiske kilder går 400-500 år tilbake i tiden. Vikinggraver på Nes vitner om at det har vært aktivitet i bygda før den tid. Utviklingen i bygda har gått fra å være en mer ensrettet landbruks bygd, der en drev med kombinasjonsbruk med fiske og annen attåtnæring, til i dag, hvor de fleste har arbeid innenfor annen næring. Til tross for dette er tradisjonsbruket fremdeles veldig viktig og stedet har spesielt godt renommé når det gjelder kvalitet på lokalproduserte grønnsaker som gulrøtter og potet.

Over tid har en også opparbeidet seg stor kompetanse på det som har med habilitering og rehabilitering å gjøre. Dette går som en rød tråd i mye av kunnskapen bygda besitter. Valnesfjord Helsesportsenter, stiftet i 1982, er den største arbeidsplassen og regnes som hjørnesteinsbedriften i bygda. «Senteret» som den jevne valnesfjærding kaller det, ble i 2012 tildelt ansvaret for nasjonalt kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (AktivUng). Nærheten til Sjunkhatten Nasjonalpark, og den fantastiske naturen som omgir VHSS, gjør at friluftsliv står på dagsorden med rom for rekreasjon.

Sjunkhatten Nasjonalpark, Fridalen, Kvalhornet og Alvenes er eksempler på områder som tilbyr alt fra lange fjellturer til dagsutflukter i fjæra. På nettstedet Ut.no finner du et lite utvalg av turforslag. Karttjenesten til GodTur.no kan anbefales hvis du ønsker å planlegge turen selv. Den flotte badeplassen i Nordvika er godt kjent utenfor bygdas grenser. Svabergene og den langgrunne sandstranden byr på meget fine bademuligheter. Nordvika er kjent for å ha en god sjøtemperatur og er veldig populært blant barnefamilier. Skaft er et annet godt alternativ for aktivitet i vannet. Her har en mulighet for å benytte stupebrett eller ta seg en tur ut med kajakk, noe som kan gjøre dagen komplett!

Andre severdigheter som kan oppleves i nærheten er: Saltstraumen, Kjerringøy Handelssted, grottevandring i Svarthammarhåla, Hamsun-senteret på Hamarøy og Svartisen, Norges nest største isbre. Det finnes mye å oppleve i regionen!

Velkommen!